0
0
0

0,00 лв.

Плащане

Пийте вода за отслабване!

Пийте вода за отслабване!

Според диетолозите, ние сме дебели, защото не пием достатъчно вода. Количеството на вода в организма е индивидуално и дори при уседнал начин на живот, възрастните губят средно по 2,5 л течности ежедневно - 1,5 л с урината и 500 мл с потта.

За да могат да се възстановят тези загуби, специалистите препоръчват да се приемат поне по 30 мл вода на килограм телесно тегло /за хора с нормално телосложение/ и допълнително по 1 чаша вода на всеки 10 кг излишно тегло /за тези с наднормено тегло/.

В настъпилите вече жеги е добре да се изпива по още една чаша над дневния прием. Специалистите препоръчват за отслабване да се обръща внимание на ниско минерализираните води.

Другите напитки не заместват водата - особено бирата, кафето, както и натуралните сокове, които пък трябва винаги да разреждаме допълнително с вода.

Специалистите твърдят, че много често се бърка чувството на глад и жажда.  Затова е добре да се пийне чаша вода преди ядене и, ако още сте гладни, хапнете, но с мярка. Препоръчителната норма е поне 1 чаша вода 30 минути преди хранене и същото количество по време и след хранене, за да се ускорят метаболитните процеси.