0,00 лв.
ПлащанеПродукта е изключително подходящ за хора с диабет или преддиабетно състояние.
Спомага за понижаване на кръвното налягане.
Намалява слепването на тромбоцитите и възпрепятства образуването на тромби.
Предпазва от инсулти, инфаркти и дори тромбози.
Отлично средство при борбата с килограмите. Ускорява метаболизма на тялото като подпомага обмяната на мазнините.
Течната канела има силно противовъзпалително, противогъбично и антибактериално действие.
БЕЗ: ГМО, захар, глутен
- Съдържание: извлек от канела
- Обем на бутилката: 330 мл.
- Дози в бутилката: 22 дози
- Обем на една доза: 15 мл.
- Прием: до 2 пъти дневно
ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО:
Чрез канелата се подобряват мозъчните функции, храносмилането, обмяната на веществата и инсулиновата чувствителност, както и се подобрява липидния профил. Включва се в хранителни режими на хора, занимаващи се със спорт, както и на професионални спортисти, тъй като помага за редуциране на подкожните мазнини.
Последни изследвания показват, че канелата може да има благоприятно въздействие върху мозъчните функции. Според проведени тестове, лицата които използват редовно канела имат по-добра памет и заучават информацията по-бързо.
Преди всичко канелата е отличен антисептик (пребиотик) и благоприятства развитието на добри бактерии (пробиотици) в стомашно-чревния тракт и потиска бактериите, които причиняват инфекции на пикочните пътища. Японско изследване показва, че способства за предотвратяване на язви. От друга страна, като ароматно вещество тя се излъчва през бронхите и кожата, там също действа антисептично и в този смисъл има и известно противогъбично действие.
Освен това е добър антикоагулант, намалява слепването на тромбоцитите и възпрепятства образуването на тромби. Така предпазва от инсулти, инфаркти и дори тромбози.
И още - снижава кръвното налягане. Затова се препоръчва при хипертонична криза.
Едно от основните приложения на канелата е в борбата с наднорменото тегло и диабет тип 2 (неинсулинозависим). Изследване върху пациенти с диабет тип 2 установява значително понижаване на кръвната захар, триглицеридите и LDL холестерола след прием на канела. Канелата съдържа съставка, която подобрява инсулиновата чувствителност и с това способността на клетките да използват глюкозата при по- малка инсулинова секреция. При здрави хора, по-ниски нива на инсулин означават по-малко натрупване на мазнини, особено в коремната област и по-лесно използване на мастните запаси като източник на енергия. За болни от диабет тип 2, подобрената инсулинова чувствителност означава трайно понижаване на нивата на кръвната захар.
В канелата се съдържа веществото проантоцианидин (най-могъщия известен антиоксидант). То повишава чувствителността на нашите клетъчни рецептори към инсулина и кръвната захар се нормализира много по- ефективно. Това действие на канелата е пряко свързано с т. нар. метаболитен синдром - бича за хората от съвременната цивилизация. Статистиката сочи, че дори и в тези, които не страдат от него, има елементи от заболяването.
Метаболитният синдром се изразява в наднормено тегло, нарушен въглехидратен толеранс (близко до преддиабет), високи инсулинови нива. Последствията са повишен холестерол, често завишено кръвно налягане. Клетките на съвременния човек буквално и фигуративно са затлъстели, мудни и неподвижни и не така чувствителни. Кръвната захар се снижава, косвено намалява гликемичният индекс на храните. Всичко това съдейства да се снижи рискът от метаболитен синдром и наднорменото тегло като част от него.