Целта на статията е да ви помогне в избора, коя вода е полезна за вашето бебе или дете!

Кърмата е безценна храна за вашето бебе, която му дава невероятен старт в живота от гледна точка на здравето.

Кърменото бебе няма нужда от вода, то си я набавя чрез кърмата. Но в някои случаи просто нямаме възможност да кърмим и какво трябва да правим тогава? Налага се да прибегнем до адаптираните млека и всичките тези процедури по приготвянето им. И тук идва въпроса – каква вода трябва да ползваме?

Някои майки ползват преварена вода, и доста дълго време, други пък не изваряват, дори когато става въпрос за малко бебе, трети си преваряват вода само първите месеци, а после минават на изворна, а някои си ползват чешмяна вода, но филтрирана.

В тази връзка трябва да знаете, че:

Чешмяната вода може да съдържа вредни вещества, или висока концентрация на хлор, което може да се окаже опасно. В тази връзка е необходимо да използвате филтър за вода, който да я пречисти, да балансира веществата във водата и да я дезифенкцира.

Малките деца не бива да пият минерална вода. Минералните води съдържат прекалено много минерали и флуорид, за възрастен човек на 1 л вода не повече от 1.5 мл флуорид, но при бебетата и децата дозите трябва да са 5 пъти по-ниски. Флуоридите са канцерогенни и са вредни както за вашето бебе така и за Вас! Общата минерализация над 100 mg/l затруднява организма на новороденото. Съдържание на натрий над 20 mg/l в минералните води натоварва и без това слабата им отделителна система.

Ако изварите изворна или минерална вода рискувате минералите да се концентрират. Това е изключитено вредно за башето бебе или дете.

Според учени от Университета Гьоте във Франкфурт - PET бутилките отделят във водата вредни вещества (фталати и бисфенол А), наподобяващи хормона естроген, които попадат във водата и смущават действието на някои полови хормони. Бисфенол А, може да доведе до увреждания на целия човешки организъм като затлъстяване, диабет, преждевременен пубертет, нарушения в имунната система, нарушения в паметта, а също и рак.

Препоръчителния вариант е да пречиствате чешмяната вода във вашия дом с филтър за вода единствено по този начин можете да сте сигурни за качеството на водата, която давате на вашето бебе или дете. Когато използвате продукт за пречистване на водата предпазвате вашето дете от вредните вещества като фталати, бисфенол А, флуорид, хлор, тежки метали и др. който се съдържат в чешмяна и бутилирана вода.

Имайте напревдив, че 98,67% от общия брой анализи на качеството на питейната вода съответстват на нормативните изискванията.

Филтрите за вода на Био Вода ООД са иновативни и високотехнологични и са ориентирани в областта на опазването на човешкото здраве, природата и водите. Благодарение на уникалната двойна керамика и иновативния нанобазиран вътрешен пълнеж филтрираюите системи са изключително ефективни в пречистването на водата (извършват физична и фимична обработка на водата) и с най-голям капацитет пречистена вода в своя клас.

Помислете за здравето на вашето дете, помислете какво бъдеще ще му оставите на него и на природата!
 

Автор: Владимир Вътев