Водата не е нито стерилна, нито чиста, още по-малко е „безплътна“. Тя съдържа варовик, който не е нищо друго освен форма на калция – калциев карбонат, в съчетание с магнезиев карбонат. Когато пием вода, приемаме 15 до 20% от препоръчителната дневна доза калций.

Калциевият карбонат помага за неутрализиране на излишните количества стомашна киселина. Естествената храна е най-добрият източник на калций – приемът на един млечен продукт осигурява 300мг калций. Хората, които не си набавят достатъчно калций от хранителни източници, се нуждаят от приема на хранителни добавки.

Ползи за здравето от калциевия карбонат

Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за правилното функциониране на тялото. Набавянето на достатъчно количество калций е жизненоважно за изграждането и поддържането на здрави кости. Всъщност тялото ще извлече калций от костите, ако нивото на калций в тялото е ниско.

Функционирането на клетките, съсирването на кръвта, мускулните контракции, предаването на нервни импулси биват сериозно повлияни от нивото на калций в организма. Освен това калцият може да се свърже с други минерали и да подпомогне извеждането им извън тялото.

Калцият влиза в състава на много храни, включително млечни продукти, водорасли, киноа, боб и ядки. Някой хора страдат от заболяване наречено хипокалцемия, недостатъчно калций в кръвта. Най-често срещаната причина за хипокалцемията е недостигът на витамин D, в резултат от лошо хранене или недостатъчно излагане на слънце. Необходими са задоволителни нива на витамин D за правилната абсорбция на калция.

Нашия продукт 3 СТЕПЕННА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ТРАПЕЗНА БИО ВОДА | DPS-02 е проектиран така, че да запазва част от калциевият карбонат (форма на калция) във водата и с това да Ви осигури до 20% от дневните нужди от калции за тялото.