ДЕХИДРАТАЦИЯТА ЧЕСТО Е ПРИЧИНА ЗА МИГРЕНА И ДРУГИ БОЛЕЖКИ

Правилното време за пиене на вода е много важно, предупреждават кариолозите. Питейната вода в определен час на деня увеличава ефективността на тялото:
2 чаши вода след събуждане помагат за активиране на вътрешните органи
1 чаша вода 30 минути преди ядене е полезна за храносмилането
1 чаша вода преди да влезете във ваната ще понижи кръвното ви налягане
1 чаша вода преди сън ще ви предпази от инсулт или инфаркт
Това накратко, а сега преди да продължите с тази статия, пийте няколко глътки вода. При всички положения ще е полезно за здравето ви. Истината е, че дори при ужасната ви мигрена или дори разкъсващата болка медицината и хапчетата могат да бъдат заменени с вода. Защото водата:
 
 • Помага при обмяната на веществата
 • Регулира температурата на тялото ни
 • Действа като преносител на кислород и хранителни вещества до клетките на тялото
 • Овлажнява въздуха в белите дробове
 • Овлажнява ставите
 • Защитава нашите жизненоважни органи.


От главата до петите нашето тяло се състои от вода. Помислете за състава на водата в мозъка - тя е 90% , което е много. Ако не пиете вода, можете бързо да се дехидратирате и това да доведе до по-малко съдържание на вода в мозъка. Това пък ще е причина за главоболие, мигрена и т.н.
Не мислете, че дехидратацията е нещо незначително. Тя може да доведе до:
 
 • Нередовна кръвно налягане
 • Проблеми с бъбреците
 • Мускулни крампи
 • Запек
 • Мигрена
 • Умора
 • Опасност от смърт (при 20% дехидратация)
 • Суха кожа

Количеството на водата, което трябва да се консумира на ден е
 
 • Мъже - 3 литра ( около 13 чаши )
 • Жени - 2,2 литра (около 9 чаши )

Топ 11 на ползите на питейната вода за здравето :
Отслабнете: Излишните килограми са основен проблем за много хора. Ако пиете повече вода, тя ще ви помогне да отслабнете, тъй като премахва вторичните продукти от разграждането на мазнините. Тя потиска апетита и така намалява количеството на поеманата от вас храна. Освен това водата съдържа нула калории.
Млада и здрава кожа: Когато кожата ви е добре хидратирана тя ще изглежда по-млада. Водата помага за "попълване" на тъканите на кожата, овлажнява я и повишава нейната еластичност.
Естествен лек за главоболие: Има много причини за главоболие, но дехидратацията е доста често срещана сред тях. Така че с повече вода можете да се избавите от главоболие и болки в гърбая.
По-ефективна тренировка: Пиенето на повече вода ще регулира температурата на тялото и по този начин ще се чувствате по-енергични по време на тренировка.Водата също е и гориво мускулите.
По-добра продуктивност на работното място : Мозъкът се състои най-вече от вода и осигурявайки му я ще го запазим активен и свеж, а това помага да мислите по-добре, да бъдете нащрек и да сте концентрирани.
Намаляване на риска от рак: Ракът, свързан с храносмилателната система (рак на дебелото черво и рак на пикочния мехур) може да бъде избегнат чрез здравословно количество вода за пиене, сочат някои от най-новите изследвания. 
Добро настроение: Вие ще се чувстват добре и доволни с достатъчно вода в тялото си.
По-малко вероятност да се разболеете: Пиенето на повече вода ще ви помогне да се преборите успешно с грипа, а също да избегнете камъни в бъбреците и инфаркти.
Помага за правилното и бързо смилане на храната: Пиенето на достатъчно вода ще повиши вашия метаболизъм, тъй като помага за доброто храносмилане.
По-малко крампи и навяхвания: Водата поддържа мускулите и ставите "смазани" и по този начин има по-малка опасност от крампи и навяхвания.
Освобождава ни от умора: Водата се използва за изчистване на токсични елементи от тялото. По-малкото вода в тялото, ще затрудни сърцето да изпомпва кръвта и да разнася кислород до всички клетки. Така всички жизненоважни органи ще бъдат затруднени и това води до умора.
 
Био Вода: Важно е да се пие вода всекидневно, нашата препоръка е пийте качествено пречистена вода, която да спомага за правилното функциониране на организма Ви. Опитайте от преситената Био Вода и вижте ефекта, който оказва на тялото Ви Био водата Ни!