Всички жизнени процеси в човешкото тяло са свързани с водата. Тя разтваря хранителните вещества и извежда отпадните продукти. Недостигът й улеснява образуването на камъни в бъбреците и води до пресушаване, което затруднява отделителната функция. 

„Поемането на стандартни количества вода е особено важно, за да може да функционира организма добре. Затова моят съвет е - нека всеки поема не по-малко от 1.7 л за денонощието, за да може да стане нормалното очистване на организма”, казва нефрологът от Александровска болница д-р Марта Ортова.

Препоръчителната доза за децата се изчислява по формулата 30 мл на килограм тегло. Минерална, чешмяна или трапезна - и този въпрос има отговор.

Минералната вода трябва да се подменя поне през 15 дни, за да не се натоварва организма трябва да се редува с трапезна. Водата от чешмите у нас, според експертите, също е с нелоши качества, поне на повечето места.

Качеството на водата зависи не само от това, което се подава до сградните инсталации, а и от самите сградни инсталации на жилищните сгради и в не малък процент от случаите отклонения се получават именно в тези вътресградни инсталации”, коментира експертът от здравното министерство д-р Иво Атанасов.

Огромен проблем в страната е състоянието на водопроводната мрежа, която в по-голямата част е стара и изградена от етернитови тръби, които не са подходящи за целта.

Био Вода ООД - с използването на предлаганите от нас филтри за вода, вие си гарантирате винаги чиста и качествена вода за пиене, готвене и къпане. Всички системите за пречистване на вода предлагани от "Био Вода" ООД предпазват от старите етернитови (азбестовите) тръби. Керамичните филтри улавят и задържат на 100% вредните частици от азбеста.