Забраниха употребата на 12 вида минерална вода в детските заведения в цялата страна. Причината - високото съдържание на флуорид, което не е подходящо за ежедневна употреба от децата. Допустимото количество флуорид, което се съдържа във водата, трябва да бъде до 1, 5 милиграма на литър. Дори това количество е много вредно и пагобно за детския огранизъм. Ако не искате детeто ви да развие зъбна флуороза и забавяне в развитието,не давайте такава вода.Тя дори не е подходяща в големи количества и за вас. За съдържанието на флуорид може да проверите на етикета. Отбелязано е с "F". 
Натриевия флуорид е отпадъчен продукт от алуминиевата промишленост.Той е токсичен и го слагат в отровата за плъхове.А сега си вижте съдържанието на пастата за зъби! А, и там го има. На етикета изрично трябва да пише, че ако дете до 6 години погълне по голямо количество от пастата, трябва да го заведете веднага на лекар. Това е точно заради токсичния натриев флуорид.В Щатите има изкуствено флуориране на водата, което е престъпление срещу човечеството. Това се прави за да може алуминиевите заводи да се отърват от отровата натриев флуорид, който уж помага против кариес. Потърсете паста за зъби без флуорид. В България не е известно да има изкуствено флуориране на водата. Потърсете води с по ниско съдържание на флуор.
Ако искате искате да не консумирате изобщо този така вреден елемент използвайте филтър за вода в дома.
Продуктите за пречистване на вода, предлагани от БИО ВОДА ООД използват ново поколение нанобазиран вътрешен пълнеж на филтрите, който перфектно се справя с премахването от водата на този така опасен елемент флуорид.