Дори без  намесата на лекарства, тя може да се справи с различни неразположения и с голяма част от всекидневните болежки.

Освен че водата е в основата на всеки живот, според резултатите от  редица изследвания тя има и наистина лечебни свойства.

Дори без  намесата на лекарства, тя може да се справи с различни неразположения и с голяма част от всекидневните болежки.

Ето кои са здравословните проблеми и състояния, които се повлияват благоприятно от изпиването дори на чаша вода:

1. Грипът и хремата. 

Доказано е, че имунната система зависи в  голяма степен от съдържащите се в организма течности. Затова за да я  стимулираме, трябва да пием поне по осем чаши вода на ден.

Разбира се, водата може да се замени със сок или чай, но ако все пак заложим на  природната течност, си гарантираме пречистване на тялото от задържаните токсини и противодействие срещу вирусите.

2. Тенът се избистря от водата, 

като по този начин без мазила и  козметични продукти става равномерен и гладък. В основата на това стои  хидратираната кожа, която редовният прием на течността гарантира.

3. Водата успешно засища неукротимия глад. 

Съществуват редица  доказателства, че в много от случаите, когато смятаме, че ни се яде нещо, на практика сме жадни. Така изпиването на една чаша вода ни  спестява приема на 200-300 калории.

4. Храносмилането се повлиява 

от постъпването на всякакви  течности в организма. Пример за това са честите съвети от страна на  специалистите да се консумират супи.

5. Водата лекува главоболието.

В много от случаите, в които ни боли глава, става дума за липса на вода в организма. Дехидратацията на тялото води до забавяне или спиране на  голяма част от процесите в човешкия организъм.

6. Водата е идеалният източник на енергия. 

Редовният й прием  подобрява кръвообращението, като по този начин дава сили и желание за  движение. Позволено е да не черпим енергия от водата единствено когато  спим.

7. Мозъкът също се повлиява 

ползотворно от чаша вода. Именно благодарение на нея той изпълнява голяма част от задълженията си, а освен това водата стои и в основата на процеса на производство на нови мозъчни клетки.

8. И не на последно място –

водата е незаменим помощник по време на секс. Благодарение на нея лубрикантите стават излишни, защото  редовният й прием гарантира естественото влагалищно овлажняване.

Източник: zdrave.bg